PORSCHE 997 Carrera S Coupe

€ 64.997

classified information

In 2008 diende zich een face-lift van de zo succesvolle Porsche 997 aan. Optisch veranderde er niet veel, meest opvallende was nog wel de led-verlichting aan de voor- en achterzijde. Veel spectaculairder nieuws was dat Porsche voor het eerst in een serie geproduceerde 911 de automatische versnellingsbak met dubbele koppeling ging toepassen. In feite is de 997 voorzien van twee gezamenlijk gemonteerde semi-automaten die op afstand met de hand middels knoppen op het stuur te bedienen zijn en ook allebei een koppeling hebben. Vandaar de afkorting PDK die staat voor Porsche Doppel Kupplung. De tweede bak zet de opvolgende versnelling waarin de eerste bak staat vast klaar middels de dubbele koppeling terwijl de ene koppeling ontkoppeld en de ander koppelt. Hierdoor zijn de schakeltijden voor het eerst sneller dan wanneer men handmatig schakelt. De tot dat moment gebruikte Tiptronic automaat was een conventionele automaat met een koppelomvormer die flink wat energie gebruikte dus voelbaar snelheid inleverde. Met de PDK techniek behoorde dat ook bij automatisch rijden tot het verleden. Ook de motor werd gemodificeerd, de inhoud werd vergroot, waarbij het vermogen steeg naar 385pk in de S versie, en het onderstel werd verbeterd. Zo kreeg de PDK auto het instelbare sportonderstel met Active Suspension Management wat ook de GT3 destijds had en werd het uitlaatsysteem herzien voor een sportievere klank. Kortom het loont om te investeren in een tweede serie 997 mét PDK. Economisch slim is het dan om een PDK auto uit het eerste jaren te nemen. Wanneer het dan ook nog de sterke Carrera S variant is trekt de liefhebber zijn race-handschoenen alvast aan. Tel hier dan ook nog eens de uitgebreide optielijst, de lage kilometerstand en bijzonder stijlvolle kleurcombinatie bij op, uw ideale 911 staat wellicht bij ons.

Zeer compleet uitgevoerd met o.a. automatische climat control, Porsche Active Suspension Management, Porsche Stability Management, elektrisch schuifdak, cruise control, boordcomputer, Sport Chrono Package, sportstoelen, automatische PDK versnellingsbak, 19 inch Carrera S velgen, BiXenon verlichting, een volledig in leer uitgevoerd interieur, Porsche Communication Management met DVD navigatie en CD speler, verstelbaar stuur, verlichte Carrera S logo's in de dorpels, etc.

In fraai Midnght Blu Metallic uitgevoerde carrosserie, volledig origineel en schadevrij. Geen noemenswaardige gebruikssporen of steenslag. Mooie lakkwaliteit met diepe glans. Ook de in de wagenkleur meegespoten bumpers hebben geen beschadigingen of parkeervegen. De indrukwekkende brede heupen zijn voorzien van originele en onbeschadigde steenslagstickers. Al het glas is origineel en vrij van steenslag. Een 'als nieuw' ogende goed verzorgde Carrera S, dat is duidelijk zichtbaar.

Het interieur van deze Carrera S is echt foutloos en lijkt nauwelijks gebruikt. Zie op de foto's hoe strak het leer op de stoelen zit, alsof er bijna niet op gezeten is. Mooi soepel diep donkerblauw leer. Ook op het dashboard en deurpanelen is deze 997 voorzien van leer met dubbele doorgestikte afzetting. De armsteun is optioneel voorzien van een Porsche logo in het ook aldaar aanwezige leer. Op de vloer keurige originele Porsche matten. Alle bedieningsknoppen, schakelaars en klokken zijn mooi schoon en functioneren zoals het hoort. Ook het met leer beklede stuur is mooi glad en onbeschadigd. Er is nooit gerookt in deze auto. Als geheel presenteert het interieur zich als zijnde in 'nieuwstaat'.

De tweede versie van de 997 kreeg in de S uitvoering een 3,8ltr. 385pk sterke boxermotor mee. Snel en soepel, vooral met de extreem korte schakeltijden van de PDK versnellingsbak. Alles in de motorruimte van deze Carrera S is origineel en mooi schoon. In de kofferruimte geen gebruikssporen of beschadigingen. De bijzondere 19inch velgen zijn vrij van parkeerschade en voorzien van uitstekende Michelin banden met Porsche N-codering.

Deze 997 Carrera S Coupe is afkomstig van de eerste eigenaar. De auto is geheel origineel en schadevrij.
Alleen onderhouden door de Porsche dealer, laatste drie beurten door Pon Porsche in Leusden. Alle originele service- en instructieboekjes zijn aanwezig alsmede de complete sleutelset. Een 997 zoals de liefhebber haar wenst. De aantrekkelijk lage kilometerstand maakt dat de auto lang onder de 100dkm kan blijven wat de restwaarde optimaliseert. Er zijn zelfs klanten die mij influisteren dat ze de 997 Carrera S de laatste echt mooie 911 vinden...de toekomst zal het leren. U krijgt deze 911 keurig afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt. Geheel gecontroleerd en rijklaar dus.

related blog articles

Sell your Porsche on 911 Vintage today

Are you looking to sell your Porsche 911? Are you a professional dealer with a couple of Porsche 911 jewels up for sale? Then 911 Vintage is just the place for you. Let us tell you why.

related classifieds

Generation: 997
Price: € 149.999
Body: Coupe
Type: GT3 RS
Country: Belgium
Generation: 997
Price: € 44.999
Body: Cabrio
Type: Carrera
Country: Belgium
Generation: 997
Price: € 46.997
Body: Coupe
Type: Carrera S
Country: Netherlands