PORSCHE 996 Carrera 4S Coupe

€ 42.911

classified information

Over de Porsche 993 opvolger, de 996, is natuurlijk al veel gesproken. Aangezien er nogal veel kritiek kwam op zijn nieuwe voorkomen, werd hij vrij snel gefacelift, in 2001. Een jaar later, op de Autorai in 2002, stond daar ineens iets bijzonders. De 911 4S Coupé. Een waardige opvolger voor een 993 4S, want écht anders dan de anderen. De grote luchtinlaten in de voorbumper, de veel bredere achterschermen met achterlichten die wel twee keer zo groot zijn als de standaard 996, grote sideskirts en Turbo onderstel inclusief de remmen en 18 inch Turbo wielen. Wat een verschijning, een echte ‘dikke 911’. Nu, vele jaren later is het nog steeds een zeer geliefd model.

We zijn blij dat we weer een fraai bewaard, origineel Nederlands exemplaar konden inruilen. Origineel geleverd door Porsche Centrum Eindhoven en tot op heden ook alleen maar daar onderhouden! Dat is al bijzonder op zich.

De Porsche 911 4S was standaard al wat luxer dan de standaard 996 types. Zo had ie een volledig lederen interieur en electrisch verstelbsare comfort stoelen met memory. Ook een PSM systeem, dat er voor zorgt dat u met 4 benen op de grond blijft, was standaard bij deze vierwielaangedreven sportwagen. Deze sealgrau kleurige handbak heeft de fijne sportstoelen en een PCM navigatiesysteem. Daar moet u niet te veel meer van verwachten na 16 jaar, maar ieder stadscentrum weet hij nog te vinden. Ook parkeersensoren, cruise control, en zelfs een achterwisser zijn aanwezig.

Deze 911 is altijd zeer nauwkeurig onderhouden en de laatste eigenaar heeft uit voorzorg het IMS lager laten vervangen, dus zorgeloos genieten met deze 4S!

Werkelijk fantastische verschijning!

related blog articles

Three reasons why the 996 is a totally bonkers 911!

Because throwing shade on the 996 is a thing of the past. It's time to appreciate this generation of the Porsche 911 once and for all.

Pilgrimage to the Porsche Museum

A pilgrimage to the Porsche Museum in Stuttgart is a bucket list item for any Porsche enthusiast. This year we had our first of hopefully many visits to come. Here is a round-up of special 911s on display at the museum during our visit.

related classifieds

Generation: 996
Price: € 42.729
Body: Coupe
Type: Turbo
Country: United Kingdom
Generation: 996
Price: € 79.996
Body: Coupe
Type: GT3
Country: Belgium
Generation: 996
Price: € 43.999
Body: Coupe
Type: Turbo
Country: Belgium